Polsk kräftgång under Kaczynski

Jag vet inte hur väl ni känner till Kaczynski-bröderna som regerade Polen för några år sedan. De blev bortröstade i ett extra-insatt val redan efter två år men de han ställa till med en hel del skada under den korta tid de hade makten. Vice premiärminister Roman Giertych var passionerad homofob och drog inte sällan likhetstecken mellan homosexualitet och pedofili. Pride-paraden förbjöds under Kaczynskis styre vilket ledde till en fällning i EU-domstolen.

Brödernas parti PiS (Lag och Rättvisa) var även mot abort och för stränga straff, ni vet, allt som är ultrakonservativt. Partiets samarbetspartner var partiet Självförsvar, lett av Andrzej Lepper, en fd bonde som gav sig in i politiken när hans gård gick i konkurs. Lepper har bland annat mottagit titeln hedersdoktor vid en öppet anti-semitisk institution i Kiev.

Idag kan man läsa att Lepper blivit dömd för en annan skandal som rullades upp för några år sedan. Han och en partikamrat tvingade kvinnor på partiexpeditionen till sex i utbyte mot jobb. När en kvinna blev gravid tvingade de i henne abort-piller. Så mycket för den starka "moralen".

K



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0