Källsorteringsspöket har följt mig till Polen

I vår lägenhet i Malmö hade vi inte metallsortering så jag är van vid att en slöja av dåligt samvete ligger över vardagen när man trycker ner potatisskal och konservburkar i samma påse. När jag kom till Polen förra året tyckte jag att polackerna hade en smart lösning, nämligen: alla visste vad som vad som återvinningsbart och så la man allt detta blandat i en container för sopgubbarna att sortera. Jag menar, det måste de ju ändå göra ändå eftersom folk slänger fel och så länge det är enkelt för folk är det fler som hakar på.

Denna gången är jag dock förbryllad. Tecknade elefanter på alla soptunnor utanför min port, inga anvisningar (som jag kan förstå i alla fall) och enligt det visuella innehållet finns det ingen direkt struktur. Så nu har det där lilla gnagande samvetet blivit en lätt ångesttripp på väg ut med soporna som går över till total glömska och klimatproblemtikförnekelse när jag väl slängt dem. Hallå, annars hade jag ju inte haft plats att oroa mig för något annat.


Den här synen gjorde mig inte direkt klokare


Ett inlägg om källsortering, herregud. Förlåt.

K

Kommentarer
Postat av: Moa - En magisk purt til en anan värd

haha, lite förbryllande ja. finns det ingen vänligt människa/människa att fråga?

2009-10-14 @ 00:56:47
URL: http://www.moa-fatamorgana.blogspot.com
Postat av: Karin

:D Vi måste ha fått med oss ett stort "källsorteringssamvete" från hemmet. (känner igen mig, även om Eslövs system faktiskt är lite lättare att förstå)

2009-10-14 @ 18:04:13
Postat av: fia

i VÅÅÅÅR lägenhet... snart är den ett minne blott

2009-10-23 @ 10:14:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0