Hold the line (love isn't always on time)

Debatten kring den kontroversiella begravningsplatsen är het, celebriteter som regissören Andrzej Wajda har bett kyrkan att tänka om. Wajda är ett tungt namn i sammanhanget eftersom - som jag tidigare skrivit om - han dels är en av Polens största regissörer och dels hade en far som avrättades i Katyn (2008 kom hans film om händelsen och fick en Oscarsnominering för bästa utländska film). Igår var också Josef Piłsudskis barnbarn i Krakow försäkra sig om att Kaczynski inte läggs i närheten av deras farfar/morfar. Och mycket riktigt, Kaczynski ska läggas i korridoren, inte i det fina rummet.

Var en sväng vid palatset igen igår kväll med en kompis som ännu inte hunnit se den långa kön av människor, det är faktiskt en syn värd en omväg. När vi kom dit kunde vi läsa på storbildsskärmen att Lit de paraden var stängd mellan 6:30 och 8:30 samt ytterligare två timmar runt klockan ett på natten, den första pausen pågick när vi kom och anledningen var att kistorna med de övriga omkomna nu anlänt från Moskva och presidentens närmaste medarbetare också skulle ställas fram för paraden.

Anyway, medelkötiden är enligt polska nyheter 9 timmar för att få se kistorna vilket måste betyda att de stackare som som börjar köa vid 5-6-tiden på kvällen får plussa på de extra fyra för pauserna och därmed vänta i 13 härliga timmar på att visa presidentparet kärlek och respekt.

 

 

I övrigt vill jag tacka Gabi för en hel del av den information jag delar med er, hon har både tv och polsk man.

 

K

Kommentarer
Postat av: Karin

Jag funderade faktiskt på hur du lyckas ta reda på allt:) Väldigt intressant att läsa det du skriver.

2010-04-15 @ 21:18:42
Postat av: Gabi

You're welcome ;-)

Hörde för övrigt på radio i dag att medelkötiden nu uppgår till 13 timmar. Men det kanske inkluderade pauserna som du påpekade.

2010-04-15 @ 21:53:04
URL: http://ibag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0